بصراحه انا شف القسم ده فاضي قلت طيب ما انا عندي فكره
اكتبلك سر الأكله الي انا بعملها واحنى كلنا اخوات يعني وهي اكله حلوه وسهله بس طبعا بالشطه يعني دول للي عايز يجيلهم ........
انته عارفين بقى مش لازم احراج يعني
ما علينا المهم الأكله دي هي مكرونه بس مش اي مكرونه مش كتير الناس الي تعرفها وتختلف مقادريها عن بعض الأكلات او المكرونه بالتحديد الي تعرفوها
اول حاجه طبعا بنسلق المكرونه بزي ماهي يعني بلاش العاده الي بنكسر بيها المكرونه الأسبكتي
لاني بحبها طويله بصراحه كده تعد تجري وراها في الطبق
طريقه السلق
بتحط الميه على النار عشان تخلي الأول وتحط كميه من الملح الي انته عايز تدوق بيه المكرونه يعني الي تعجبك ومش هتفرق ميه حلوه ولا ميح مالحه عادي يعني كده كده انته بتغليها شويه في الأول
وتسيبها من 10 دقايق ل 15 دقيقه في ميه لما تحس انه المكرونه بقت منفوخه كده وبنت حلال شيلها وحطها طبعا تحت الميه تغسلها شويه بعد ما تخلص
بعد كده نيجي بقى للصلصله وهي دي بقى الي حلو في المكرونه او المختلف عن الباقي
طبعا الكل بيحط طماطم وعلبه صلصه وكمون ومش عارف ايه وحاجات كتير اوي انا بنساها بصراحه
اما الكرونه دي بقى سهله جدا
كل الي هتعمله هتحط الطماطم في الخلاط بعد ما تقطعها وتنظفها طبعا
وبعد كده هتحط مكعبين ماجي مع شويه ملح وكمون
وبعد كده في نوع من الفلفل عامل زي الكرز مش عارف اسمه ايه وناشف بيكون
المهم بتحط على قد ما انته عايزها حراقه
بصراحه انا كنت بحط 7 وحدات وكنت مقدرش اكمل الطبق مش عشان شبعت لا عشان مش قادر من النار الي طالعه من بقى
المهم بتسيب كل ده في الخلاط وتحط اقل من ربع كبايه يعني بمعنى تاني الي يخلي الطماطم تتفرم وكل الي موجود في الخلاط
عشان تكون بس الصلصه تقيله شويه
بعد كده بتحطها في حله وتحطها على النار من 10 ل 15 دقيقه بردو
بعد كده بقى انته والي تحبه في طريقتين عشان تاكل بيها
اول حاجه انك تحط شويه مكرونه في طبق وعليهم صلصله على الوش
والطريقه التانيه تجيب حله وتحط فيها شويه مكرونه وتحط عليهم شويه صلصه وتقلبهم وبكده تبقى كل مكرونايه عليها صلصله
وفي حاجه زياده ممكن تحط على المكرونه دي شرايح جبنه على الوش بتلاقي الجبنه ساحت وبقى طعمها خرافه جدا
جربه وادعولي وانا معاكم للآخر
اي سؤال اتصل ب صفر 3 اصفار صفرين صفر
او تفضل بزياره مطبخنا او محطه على ايدك الشمال بعد ما تخش العيسوي
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اكتبلك سر الأكله الي انا بعملها واحنى كلنا اخوات يعني وهي اكله حلوه وسهله بس طبعا بالشطه يعني دول للي عايز يجيلهم ........
انته عارفين بقى مش لازم احراج يعني
ما علينا المهم الأكله دي هي مكرونه بس مش اي مكرونه مش كتير الناس الي تعرفها وتختلف مقادريها عن بعض الأكلات او المكرونه بالتحديد الي تعرفوها
اول حاجه طبعا بنسلق المكرونه بزي ماهي يعني بلاش العاده الي بنكسر بيها المكرونه الأسبكتي
لاني بحبها طويله بصراحه كده تعد تجري وراها في الطبق
طريقه السلق
بتحط الميه على النار عشان تخلي الأول وتحط كميه من الملح الي انته عايز تدوق بيه المكرونه يعني الي تعجبك ومش هتفرق ميه حلوه ولا ميح مالحه عادي يعني كده كده انته بتغليها شويه في الأول
وتسيبها من 10 دقايق ل 15 دقيقه في ميه لما تحس انه المكرونه بقت منفوخه كده وبنت حلال شيلها وحطها طبعا تحت الميه تغسلها شويه بعد ما تخلص
بعد كده نيجي بقى للصلصله وهي دي بقى الي حلو في المكرونه او المختلف عن الباقي
طبعا الكل بيحط طماطم وعلبه صلصه وكمون ومش عارف ايه وحاجات كتير اوي انا بنساها بصراحه
اما الكرونه دي بقى سهله جدا
كل الي هتعمله هتحط الطماطم في الخلاط بعد ما تقطعها وتنظفها طبعا
وبعد كده هتحط مكعبين ماجي مع شويه ملح وكمون
وبعد كده في نوع من الفلفل عامل زي الكرز مش عارف اسمه ايه وناشف بيكون
المهم بتحط على قد ما انته عايزها حراقه
بصراحه انا كنت بحط 7 وحدات وكنت مقدرش اكمل الطبق مش عشان شبعت لا عشان مش قادر من النار الي طالعه من بقى
المهم بتسيب كل ده في الخلاط وتحط اقل من ربع كبايه يعني بمعنى تاني الي يخلي الطماطم تتفرم وكل الي موجود في الخلاط
عشان تكون بس الصلصه تقيله شويه
بعد كده بتحطها في حله وتحطها على النار من 10 ل 15 دقيقه بردو
بعد كده بقى انته والي تحبه في طريقتين عشان تاكل بيها
اول حاجه انك تحط شويه مكرونه في طبق وعليهم صلصله على الوش
والطريقه التانيه تجيب حله وتحط فيها شويه مكرونه وتحط عليهم شويه صلصه وتقلبهم وبكده تبقى كل مكرونايه عليها صلصله
وفي حاجه زياده ممكن تحط على المكرونه دي شرايح جبنه على الوش بتلاقي الجبنه ساحت وبقى طعمها خرافه جدا
جربه وادعولي وانا معاكم للآخر
اي سؤال اتصل ب صفر 3 اصفار صفرين صفر
او تفضل بزياره مطبخنا او محطه على ايدك الشمال بعد ما تخش العيسوي
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته